nl | en
We hebben het goed

We hebben het goed

"Ik besteed alles uit. Het mag niet fout gaan, toch?"

 

We zijn op een adellijke bruiloft in Berlijn, mijn man Albert en ik. Van over de hele wereld zijn er gasten. De bruiloft duurt drie dagen en ik ben gespannen. Ik wil er goed uitzien en ik wil gezien worden. Al ben ik daar ook bang voor.
Eigenlijk durf ik mij niet te laten zien. Ik val toch tegen.

Help, wat zal ik dragen?

Ik heb twee koffers met kleding, zes paar schoenen, matching clutches en handtassen. Ik wil wél kunnen kiezen, ook welke Chanel-tas, ik heb er een paar. Het plaatje moet wel kloppen. Voor Albert heb ik ook mooie outfits ingepakt. Voor hem past alles in één koffer.

Ik voel mij bloednerveus. Stel dat ik niet weet wat ik zal aantrekken? 

Het perfecte plaatje

Ik wil er natuurlijk mooi uitzien voor zo’n feestelijke gelegenheid. Naast nieuwe outfits heb ik ook nieuwe lippen. Ik heb ze laten opvullen, nu zijn ze weer wat voller. Met wat botox hier en daar ziet mijn gezicht er meer ontspannen uit.

Albert is een zwijgzame man. Het is niet dat hij niets te vertellen heeft, maar hij is gewoon een stil type. We hebben het goed samen. Genoeg geld en een prachthuis in Monaco. Het ontbreekt ons aan niets. We reizen veel, worden over de hele wereld uitgenodigd voor party’s of we geven ze zelf. Of ik zo’n feest zelf organiseer? Nee, ik besteed alles uit. Het mag niet fout gaan, toch?

Mooi gekleed aan de rand van de dansvloer

Het is de eerste dag van de bruiloft. We hebben een boottocht over de Elbe. Het is begin oktober en het thema van de dansavond is dan ook Bierfesten. Albert draagt een lederhose en ik een bijpassende dirndl-jurk. Ik heb onze kostuums op maat laten maken, we zien er perfect uit. De andere gasten, die zich vooral uitsloven op de dansvloer, zien er wat simpel uit, vind ik. It's all in the details, toch?

Zo wild dansen als deze mensen doen, hoeft van mij niet. Maar ik zou het wel fijn vinden om weer eens met Albert te dansen. We hebben samen nog op dansles gezeten. Hij kan goed leiden.

Ik ga het hem niet vragen. Dat doen wij niet, elkaar in verlegenheid brengen. Maar ik zou graag willen dat hij mijn hand pakt en mij meeneemt naar de dansvloer. Dat hij me even het gevoel geeft dat hij me ziet, dat hij van me houdt.

We zeggen dat te weinig en hebben dat ook nooit geleerd. We praten niet veel met elkaar over gevoelens.
Misschien is dat oké. We zijn nog samen, we hebben het goed.

 

Ik was ook op die bruiloft. Ik observeerde dit stel dat drie dagen lang geen verbinding zocht met elkaar en de andere gasten. Chic en eenzaam, het gaat vaak samen.

Instituut Felixe helpt mensen hun zelfliefde te vergroten om van daaruit de verbinding met anderen te kunnen aangaan, zowel privé als zakelijk.
Heb je belangstelling, mail of bel mij.

drs. Sylvia Duijm
high-impact coach & founder Instituut Felixe
Gericht op mensen bij wie overvloed overvloedig is en waar geluk nog niet heel gewoon is.

"Ik besteed alles uit. Het mag niet fout gaan, toch?"