nl | en
Practice what you preach

Practice what you preach

"Ik voel me fitter, energieker en zowel fysiek als mentaal sterker."

 

Ik lig wakker. Heb ik dan toch een jetlag?
Het is maandagochtend. De klok van de Grote Kerk van Haarlem slaat vijf uur.

De afgelopen twee weken woonde ik op Wangi Felixe, een vijfsterren privélandgoed op Oost-Bali.

Een magische plek.


Als ik terugdenk hoor ik de typische dorpsgeluiden van een passerend brommertje, een blaffende hond en kakelende kippen. Het landgoed ligt aan de rand van het dorp Ababi, waardoor we wel de sfeer meekrijgen, maar niet de drukte van het dorpsleven.

Hier, op een hoogte van 300 meter, hebben we aan de voorkant een prachtig, vrij uitzicht over de Straat van Lombok en vanuit de achtertuin op Mount Agun. Je voelt de energie van deze nog werkende vulkaan.

De tuin staat vol struiken, palmbomen en friszoet geurende bloemen. Een infinity-pool van 75 meter ligt verscholen tussen het groen.
Mijn record met baantjes trekken is 80.

Het is de derde keer dat ik hier ben.


Op het landgoed verzorg ik innerlijke reizen – hier kunnen mensen tot rust komen of ongestoord werken aan issues en thema’s die hen belemmeren in hun werk- en privéleven. Dit keer wil ik alles zelf ervaren, van ontvangst tot vertrek. Want ik geloof in practice (and experience) what you preach. Alleen het beste is goed genoeg voor mijn cliënten.

Precies 24 uur nadat ik de voordeur van mijn huis in Haarlem dicht trok, kom ik aan bij Wangi Felixe. Het voltallige personeel onder leiding van host Gustut staat klaar om mij te begroeten. Onder het rieten dak van het restaurant krijg ik een lichte maaltijd geserveerd. Topservice, om twee uur 's nachts.

Tijd wordt hier zo anders beleefd dan bij ons.

 
Waar wij hooguit een kwartiertje van tevoren ergens aanwezig zijn, staat een Balinees uren te vroeg klaar, zodat jij nooit hoeft te wachten. Ook chauffeur Nura die mij ophaalde van de luchthaven van Denpasser was daar al drie uur eerder. Stel je voor dat het vliegtuig eerder zou landen!

Ik verblijf in Earth, de grootste gastenkamer op het landgoed. Alle ruimten hebben een naam volgens de 5 elementen: aarde, water, vuur, lucht en ruimte.

Om 7 uur word ik uit mezelf wakker. Nu het licht is kan ik de prachtige, ommuurde tuin zien en de fontein in de lelievijver. Buiten op het terras staat een kan heerlijke Balinese koffie voor me klaar.

Het programma van vandaag start met yoga. Yogaleraar Bapak Wayan Merta is een vrolijke, nuchtere leraar met veel kennis en humor. Hij heeft mij geleerd mij te verbinden met mijzelf en de natuur, zowel in beweging als wanneer ik stil zit.

Naast vier keer per week yoga en drie massages, onderga ik ook een hindoeïstische holy cleansing. Deze bijzondere ceremonie, met veel gebed en wierrook, reinigt je mentale, je emotionele en je fysieke lichaam.

Ik word met heilig water overgoten en er gebeurt iets bijzonders.


Het mengsel van kokoswater, zeewater, bloemen en bladeren verandert iets wezenlijks in mij. Als ik er een woord aan moet geven is dat ‘innerlijke rust’, van het soort dat ik vanaf dit moment altijd bij me draag en dat niemand van me af kan pakken. Wat een bijzondere ervaring!

Ook van Pushpa’s medische massages heb ik intens genoten. Ze scrubt en masseert en voelt precies waar je pijn zit. Al je organen worden gereinigd en geheeld waar nodig. Na afloop voel ik me diep ontspannen en soepel.

Natuurlijk krijg ik ook Bali te zien.


Ik heb een prachtige jungletocht gemaakt waarbij Bapak Wayan Merta mij op een andere manier de natuur liet ervaren. Mijn zintuigen werden verder geopend – ik zag alles scherper, was alerter en voelde me één met de natuur in al haar kleuren en geuren.

Terug in Haarlem mis ik de glooiende rijstvelden.
De magische energie van de vulkaan Agun.
De geluiden van de insecten en de vogels.

De reis heeft me veel gegeven. Ik voel me fitter, energieker en zowel fysiek als mentaal sterker. Ik heb bovendien een innerlijke rust die ik altijd kan oproepen, ook hier in Nederland.

Ga je mee?


Een paar keer per jaar reis ik af naar dit landgoed met niet meer dan één of twee cliënten.

Misschien ben jij het wel.
Kom alleen, met je partner of met een goede vriend(in). We hebben het hele landgoed voor onszelf.

Tijdens deze retraite van één of twee weken leer je veel óver jezelf en ván jezelf. Je voelt je meer verbonden met jezelf en de mensen om je heen. Vanuit innerlijke rust neem je makkelijker beslissingen en geef je je grenzen beter aan. Je zult dankzij de vijfsterren verzorging en het programma diepe ontspanning ervaren en ontdekken wat duurzaam geluk inhoudt.

Interesse? Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

drs. Sylvia Duijm
high-impact coach & founder Instituut Felixe
Gericht op mensen bij wie overvloed overvloedig is en waar geluk nog niet heel gewoon is.

"Ik voel me fitter, energieker en zowel fysiek als mentaal sterker."