nl | en
Reiki: is het magisch of is het suggestie?

Reiki: is het magisch of is het suggestie?

Reiki voedt je mentale, emotionele of fysieke behoeften.

 

Het is een koude novemberavond in 1997. De deurbel gaat. Ik verwacht niemand. Ik heb iedereen toch afgebeld? Mijn migraine is te heftig voor mijn studieclubavond. Ik wil écht geen mensen zien.

Het is Francine. Shit, ik ben haar vergeten af te bellen. Een beetje opgelaten open ik de voordeur. Ze ziet meteen dat ik me hondsberoerd voel. ‘Sylvia, wat is er?’ Ik vertel haar dat ik migraine heb. Francine vraagt: ‘Wil je misschien Reiki?’

Reiki. Ik had er nog nooit van gehoord.

Maar ik had zoveel pijn, ik stond voor alles open. Francine vertelde me over deze Japanse alternatieve geneeswijze, die het zelfhelend vermogen van het lichaam stimuleert. De migraine had al mijn energiebanen ontregeld en met Reiki kon zij er weer balans in brengen waardoor de migraine zou zakken.

Ik kon het me nauwelijks voorstellen dat dit zou helpen. Maar ik ging op de bank liggen en Francine dekte mij toe met een dekentje. Dit voelde al fijn. Deze aandacht en liefde wilde ik zo graag voelen!

Francine wreef haar handen warm en legde ze op mijn gezicht. Ik voelde hoe de warmte mijn gespannen gezicht verzachtte. Langzaam bewogen haar handen naar mijn achterhoofd, mijn keel en mijn borstkast.

Toen kwam er een enorm diep verdriet los.

De tranen liepen over mijn wangen. Ik voelde het verdriet en de pijn, de pijn van me afgewezen voelen, niet gezien en niet gehoord zijn. Oude pijn. Ze liet mij in mijn verdriet en ik kon het ook toelaten. Het luchtte op.

Met haar handen ging ze mijn hele lichaam af, de voor- en achterkant. De behandeling duurde een uur. En je gelooft het niet, maar na afloop was mijn migraine zo goed als weg. Het was echt wonderbaarlijk hoe ik mij toen voelde, later zelfs nog veel beter. Het zelfhelend vermogen werkte dagen door na de Reikibehandeling.

Deze ervaring had zo’n impact op me, dat ik mij verder in Reiki ben gaan verdiepen. Ik heb eerst Reiki 1 gehaald, daarna Reiki 2 en sinds 2013 mag ik mij ook Reiki master noemen.

Bij Reiki 1 kan je jezelf behandelen, en anderen. Bij Reiki 2 leer je mensen ook op afstand te behandelen. Een master in Reiki mag ook anderen inwijden om Reiki te geven.

Bijna iedere dag behandel ik mijzelf.

De behoefte kan mentaal, emotioneel of fysiek zijn en de Reiki voedt die behoefte. Ik had laatst te maken met een schouder die uit de kom was geschoten en weer was teruggezet. Door iedere dag Reiki naar die plek te sturen was mijn schouder zo weer de oude. Mijn huisarts was verbaasd en geloofde in mijn verhaal van de Reiki.

Niet iedereen staat open voor de helende werking van energie-uitwisseling.

Ik heb een vriendin in Berlijn en regelmatig belt ze op dat ze migraine heeft en of ik haar Reiki wil sturen. Haar man zegt daarna altijd dat de migraine is verdwenen door zijn goede zorgen. Hij is geen aanhanger van de suggestie en ook niet van de magie.

Je hoeft niet in de magie van Reiki te geloven om het te laten werken.
Ik heb cliënten die er niet in geloven en er wel baat bij hebben. Magie, suggestie, beide, of niets: het maakt niet uit. Reiki werkt.

Wil je ook Reiki ervaren?

Maak vandaag nog een kennismakingsafspraak. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten. 

drs. Sylvia Duijm
high-impact coach & founder Instituut Felixe
Gericht op mensen bij wie overvloed overvloedig is en waar geluk nog niet heel gewoon is.

 

 

Reiki voedt je mentale, emotionele of fysieke behoeften.